Bedienfilosofie

Onder bedienfilosofie verstaan wij als procesvertalers in feite de
‘niet-bedien-filosofie’. Onze engineers ontwerpen de automatisering vanuit onze interne validatie op gebruiksvriendelijkheid en eenduidigheid. Minder is beter!

Operators

We ontwikkelen onze systemen om die reden altijd in overleg met uw bedienend personeel. Tijdens het ontwikkelingstraject betrekken wij hen bij de voortgang. We staan open voor de suggesties van uw ervaren medewerkers, omdat het uiteindelijke doel daarmee gediend is.
 
Wij hanteren het ‘vijfmaal waarom principe’, voor alle handelingen die door uw operators als ‘bediening’ worden benoemd. Vaak zijn bestaande bedieningen of momenten waarbij ingegrepen wordt door bedienend personeel zo gegroeid: ‘zo doen we dat al jaren’, is daarbij een vaak gehoorde uitspraak. Uit doorvragen blijkt vaak dat de afwijkende zaken in het proces bedieningen zijn, zoals het blokkeren van een tank of het in onderhoud plaatsen van een unit. Een afwijkende situatie ontstaat vaak in het geval van het afbreken van een proces.

Samen
met
ons
uw
proces
vertalen?

Onderbrekingen

Tanks die in reiniging vallen, processen die automatisch starten wanneer de brontank is gevuld en het vrijgegeven voor productie start automatisch. Het proces is gebaat bij zo min mogelijk onderbrekingen. De gebruiker hoeft slechts in te grijpen in geval van afwijkingen. In die gevallen rinkelen de alarmbellen uitsluitend wanneer de operator moet optreden om het proces voort te zetten. Dit proces is gebaat bij het vertrouwen van de operator in de bedienfilosofie. Het proces bepaalt wanneer de operator ingrijpt. Een wezenlijke doorbreking van ‘oude’ patronen, waarbij het proces door de operator werd bepaald.

Door de automatisering van het proces volgens onze bedienfilosofie, kan de operator zich concentreren op de borging van de kwaliteit van het eindproduct. Denk daarbij aan het zorgen voor voldoende hulpgrondstoffen, controles in het veld uitvoeren of het plegen van gepland onderhoud. Handelingen die gericht zijn op continuering van het proces. Precies zoals onze implementatie van de automatisering. 
 

Zet de eerste stap naar een optimaal proces

Het doel van onze dienstverlening is het verzorgen van uw veilige en volcontinu productieproces.

Lees onze succes­verhalen

Op bezoek bij 'Sonac'

Afzaklijn voor een nieuwe productielijn

Op bezoek bij 'FrieslandCampina'

Siemens PCS7 gekoppeld aan palletlabel applicator