Afzaklijn voor een nieuwe productielijn

Eén van onze klanten ontwikkelt een poedertransport voor het afzakken van een gereed-product richting de afzakinstallatie. Zij hebben ons gevraagd om voor dit poedertransport de ‘afzaklijn’, de gereed-productsilo's en de BigBag-toevoer te maken. De afzaklijn is het laatste deel van een productielijn, om gereed-product klaar te maken voor uitlevering aan de eindklanten.

Klant

Sonac

Industrie

(Dieren)voedingsindustrie

Land

Nederland

Bigbags

Meerdere aanvoer mogelijkheden; door middel van het poedertransport is het mogelijk vanuit verschillende bronnen het product naar de verpakkingsmachine te geleiden. Het transport is pneumatisch uitgevoerd en start en stopt geheel automatisch, op basis van de status van de zaklijn en het type af te zakken product. Borging van productvermenging is uiteraard onderdeel van de levering. 

Voor óns lag de uitdaging in het feit dat de gehele voorliggende productielijn volgend jaar pas in bedrijf wordt genomen. Tevens waren delen van het poedertransport nog niet in zijn geheel fysiek bij onze klant aanwezig. Ondanks dat was de wens van de klant dat er wel al producten verwerkt konden worden op de afzaklijn met de BigBag, binnen twee weken na de opdracht.

Flexibel

Om dit te realiseren hebben we in een MCC-ruimte een tijdelijk systeem opgebouwd. De MCC-ruimte is de plek waar de bedieningsapparatuur staat. Met het tijdelijke systeem konden we het pneumatisch transport en het BigBag-station testen. Vervolgens hebben we het gehele transport binnen twee weken in bedrijf genomen, waardoor de klant producten op de lijn heeft kunnen verwerken. Tijdens deze testfase hebben wij tevens de afzaklijn in overleg met de klant kunnen afstellen en finetunen. Met deze werkwijze zijn we tot het gewenste resultaat voor onze klant gekomen. Deze vorm van out-of-the-box denken en flexibel handelen is exemplarisch voor de manier waarop wij uitdagingen aangaan.

Afzaklijn

Testfase

Na de testfase hebben we het pneumatisch transport geïntegreerd in de bestaande PCS7 applicatie. Vanuit het oogpunt van onze ‘bedienfilosofie’ hebben we een afzaklijn geïmplementeerd die volledig geautomatiseerd kan functioneren. In deze fase is bediening door een operator niet noodzakelijk. Met de nadruk op ‘kan’, omdat we het systeem zodanig hebben gemaakt, dat een operator altijd de mogelijkheid heeft om de bediening over te nemen.

Bent u op zoek naar efficiënte en veilige automatisering voor uw productiebedrijf? Wij zijn specialist in het ontwerpen en implementeren van Siemens PCS7 automatiseringssystemen.

Zet de eerste stap naar een optimaal proces

Het doel van onze dienstverlening is het verzorgen van uw veilige en volcontinu productieproces.

Lees ook deze cases

Op bezoek bij 'Sonac'

Afzaklijn voor een nieuwe productielijn

Op bezoek bij 'FrieslandCampina'

Siemens PCS7 gekoppeld aan palletlabel applicator

Samen
met
ons
uw
proces
vertalen?