Waar zijn we en waar gaan we naartoe?

14 september 2023

Prospact - Roadmap update 2

Het begin van de tweede helft van het jaar is een mooi moment voor een stand van zaken. Bastiaan van Eck geeft een update waar Prospact zich bevindt op de roadmap, en waar die naartoe leidt in 2023.

Ombouw Aveva

Ook hebben we voor Darling Ingredients in Son een ombouw van Aveva 2014 naar 2023 succesvol uitgevoerd. Daarbij testen we het systeem parallel aan de bestaande automatisering. Door geheel parallel te opereren, zijn we in staat de laatste controles op werking te testen in vergelijking met bestaande software. Dat ziet er veelbelovend uit. En alles zónder stilstand van de bestaande fabriek! In dit project vervangen we “end of live” objecten, zodat de applicatie toekomstbestendig en secure is. 

Investeren in mensen

Afgelopen periode hebben we bewust veel geïnvesteerd in onze mensen. Waar willen we als bedrijf heen? Wat past bij welke medewerkers? Opleiding is voor ons erg belangrijk! Zeker in ons vakgebied, waar technologische ontwikkelingen elkaar in razend tempo opvolgen. Dat heeft ertoe geleid dat drie engineers zich hebben gecertificeerd voor het Aveva system platform, en dat vier engineers gecertificeerd zijn voor PCS neo. Ook op de arbeidsmarkt roeren we ons: Mick Lems is sinds 1 augustus Junior Software Engineer en Juriaan Betist komt ons team per 1 oktober ook als software engineer versterken.

Bedienfilosofie & standaardisatie

We ontwikkelen nu intern een bedienfilosofie, op basis van de standaard producten binnen Aveva en Siemens. Wij geloven namelijk sterk in standaardisatie, de ISA-standaarden en ook in open source software. Zo kunnen we in samenwerking met andere bedrijven onze opdrachtgevers verder helpen. Klanten moeten bij ons blijven vanwege ons commitment, ons team en onze kennis. Die kennis delen wij graag met andere bedrijven met nieuwe medewerkers. Dit in tegenstelling tot maatwerk oplossingen, waarbij de klant door ons product een lange relatie aan moet gaan.

Standaard handhaven

We hebben een grote opdracht gekregen voor het ombouwen van een procesdeel middenin een installatie op basis van PCS7 V9.1, met Batch, RC en koppeling naar een Aveva Historian. Ook hier liggen uitdagingen: wij zorgen gewoon weer dat de standaard gehandhaafd blijft en dat het proces vertaald wordt naar automatisering. De operator hoeft zo min mogelijk te bedienen en elke unit krijgt dezelfde status. Daardoor is de stap naar data in de juiste content erg klein. Laat het systeem voor de gebruikers werken en rapporteren. Dan kunnen medewerkers zich focussen op het in de gaten houden van de fabriek. Daarbij krijgen zij de tijd te werken aan interne kwaliteitsverbeteringen. Dat is wat wij graag doen!

Aan het einde van het jaar werken we in lijn met onze strategie en visie de derde en laatste zuil verder uit. Dan rust ons huis op de drie stabiele pilaren: Siemens, Aveva en…? Wordt vervolgd!

Zet jij ook de volgende stap in je carrière?

Neem contact met ons op en sluit je aan bij een fexibel, klantgericht en ambitieus team!