‘Kansen genoeg!’

15 december 2022

Prospact partnerschap DWG

“Een samenwerking moet altijd iets opleveren: één en één moet meer dan twee zijn!” Richard van der Windt van DWG beschrijft de mogelijkheden die het partnerschap van DWG met Prospact biedt!

Hoewel het werkveld van de bedrijven een grote overlap kent, zijn er zeker ook veel punten waarop ze elkaar aanvullen.

Zelfde dienst, verschillende sectoren

Richard: “Prospact begeeft zich voornamelijk in procesautomatisering voor de food-sector. DWG ook, maar aanmerkelijk minder. Daarentegen werken wij voor andere sectoren, zoals bijvoorbeeld infra, energiebedrijven en olie & gas. Prospact opereert veel in Brabant en in het Oosten van het land: wij werken meer in het Westen en in het Noorden.”

DNA & vertrouwen

Wat in elk geval een grote overeenkomst is tussen DWG en Prospact, is het ‘DNA’. Richard: “Wij kennen elkaar al lang. We hebben dezelfde mentaliteit en er is vertrouwen. De persoonlijke band was er eerder dan de zakelijke relatie. Het perspectief is voor ons allebei ook duidelijk. Wij willen onze mogelijkheden in de foodsector uitbreiden. En we willen meer voet aan de grond krijgen in Zuidoost-Nederland. Voor Prospact is het prettig een grotere partner aan haar zijde te hebben, zodat zij haar klanten voortaan ook een totaalpakket kunnen bieden.”

Rotterdamse roots

DWG is van origine een Rotterdams bedrijf, met zo’n honderdtwintig medewerkers. DWG is voortgekomen uit Imtech en zij hebben naast het kantoor in Schiedam inmiddels ook vestigingen in Zaandam en in Den Bosch. Net als bij Prospact zijn de automatiseringssystemen die worden geleverd veelal op PCS7 van Siemens gebaseerd.

Integrator voedingsindustrie

De expertise op het gebied van PCS7 combineert Prospact met ruime ervaring in multidisciplinaire projecten in de voedingsindustrie, conform ISA88 standaarden. Daarnaast is Prospact ook specialist in het Siemens TIA portal met Aveva daarboven als operationele laag. Prospact is een pragmatische organisatie die snel kan schakelen. Vanuit passie voor techniek worden processen vertaald door opdrachtgevers. De combinatie resulteert niet alleen in de béste PCS7 integrator voor de voedingsindustrie, maar nu ook in de gróótste. De samenwerking bevordert bovendien bredere nazorg, optimalisaties en processing voor opdrachtgevers!

Meer weten over DWG? Bezoek dan de DWG website!

Zet jij ook de volgende stap in je carrière?

Neem contact met ons op en sluit je aan bij een fexibel, klantgericht en ambitieus team!