‘Flexibel en dynamisch’

10 augustus 2023

Prospact-Content-Mick Lems

De 21-jarige Mick Lems werkte vorig jaar als derdejaars student Elektrotechniek van de Academie voor Industrie en Informatica aan Avans Hogeschool in Den Bosch een opdracht uit voor Prospact. Nu is hij afgestudeerd en werkt hij sinds 1 augustus bij ons als Junior Engineer PCS7.

Naar aanleiding van die opdracht sprak Mick zijn voorkeur al uit voor kleinschalige, jonge bedrijven, met een open sfeer.

Minor bij groot bedrijf

Mick: “Ik heb mijn minor in Boedapest gevolgd, waar ik buiten de lessen veel heb kunnen doen. Op aandringen van mijn vader heb ik mijn afstuderen van februari tot en met juni juist bij een groot bedrijf gedaan. Dat was interessant, maar het bevestigde ook mijn gevoel wat ik al bij Prospact kreeg. Prospact heeft contact met me gehouden. Ze waren erg tevreden over het resultaat van de opdracht die mijn studiegenoot David en ik uitgevoerd hadden.” Dat contact mondde uit in een contract!

PCS7 beheersen

“Met Joey en Bastiaan ben ik overeen gekomen dat ik als junior engineer PCS7 volledig ga beheersen. Dat doe ik onder begeleiding van Sandor, bij wie ik met al mijn vragen terecht kan.” Dinsdag was zijn eerste werkdag. Hij heeft geen mentor nodig omdat hij het bedrijf al kent. “Dat is fijn: ik focus mij nu volledig op bijscholing en cursussen. PCS7 is best een groot pakket. Op dit moment volg ik een cursus PCS neo en later een cursus PCS7.”

Ontwerpen, implementeren & testen

Zodra Mick de wegen in PCS7 kent, wordt hij ingeschaald bij projecten. “Samen met mediors en seniors ga ik grote projecten aan, waarin ik in het beginstadium vooral de implementatie uitvoer van software, waarvan de ontwerpen verzorgd zijn door collega’s. Vervolgens het uitgebreid testen van die pakketten. Om ze uiteindelijk op locatie in bedrijf te stellen.”

Breed inzetbaar

Algemeen beginnen en later specialiseren: “Bij een kleinschalig bedrijf moet je sowieso breed inzetbaar zijn!” De eerste ambitie van Mick is medior worden. “Dat is het volgende niveau en gemiddeld staat daar twee jaar voor. Volgend jaar wil ik aan een aantal projecten meegewerkt hebben én PCS7 beheersen. Er liggen voldoende uitdagingen!”

Fietsen, gamen en Formule 1

Voordat Mick zijn werkzame leven begon, kon hij na zijn afstuderen nog een aantal dagen op vakantie. “Met vrienden - en huisgenoten - ben ik in Midden-Frankrijk geweest. Dat was prima voor de ontspanning en paste bij iedereen in de planning!” Mick woont in Den Bosch in een ‘vriendenhuis’. “Dat is een voordelige woonsituatie! In mijn vrije tijd stap ik op de racefiets of mountainbike, game ik en volg ik de Formule 1. Op vrijdagavond drink ik graag een biertje met mijn vrienden!”

Gevolg van schoolopdracht

Mick is met een auto van de zaak in elf minuten op zijn werk. En dat met veel plezier! “Het is een concreet gevolg van mijn schoolopdracht dat ik nu bij Prospact werk. De grote kracht vind ik de flexibiliteit: Joey en Bastiaan zijn heel benaderbaar. Binnen het bedrijf geldt één niveau en de onderlinge sfeer is heel leuk!”

Ben je naar aanleiding van de blog van Mick nieuwsgierig geworden naar een baan bij Prospact? Bekijk dan onze vacatures of neem contact met ons op.

Zet jij ook de volgende stap in je carrière?

Neem contact met ons op en sluit je aan bij een fexibel, klantgericht en ambitieus team!