Terugblik: weer een kwartaal processen vertaald

28 juli 2021

Ook ons tweede kwartaal in 2021 stond in het teken van vooruitgang! Aangekondigde nieuwe mogelijkheden in PCS 7, een onlinetraining over de ingebruikname van een weegmodule en jubilea om te vieren!

Presentatie Siemens

Tijdens onze kwartaalbijeenkomst heeft Mario Willaert, Product Manager bij Siemens Nederland een presentatie gegeven.

Het belooft een goed jaar te worden, met onder meer de release van PCS 7 V9.1. Mario vertelde over de nieuwe functionaliteiten van PCS 7 V9.1 en de beschikbare bibliotheken. Voor de nieuwe Lactoferrine fabriek bij Friesland Campina, waar we op dit moment aan werken, maken we gebruik van SIMATIC BATCH, Route Control, Industry Library, Process Historian en Information Server. Met PCS 7 V9.1 wordt dit een perfect fit! Wil je meer weten en ben je benieuwd waarom wij positief zijn over PCS 7 V9.1, lees dan de blog ‘Nieuwe release van Siemens PCS 7 (V9.1) maakt uw procesinstallatie veiliger 

Siwarex online training

Voor één van onze klanten hebben wij onlangs een afzaklijn geautomatiseerd. Onderdeel daarvan was de implementatie van een Siwarex weegmodule. De weegmodule is aangesloten op een ET200 SP kopstation die met PCS 7 communiceert. Wij hebben gebruik gemaakt van de Siwarex APL bibliotheek, die optioneel beschikbaar is voor PCS 7. De bibliotheek voorziet in standaard block icons en faceplates waarmee de module uitgelezen kan worden en zelfs gekalibreerd kan worden. Omdat de bibliotheek op APL is gebaseerd, hebben we geen tijd verloren om uit te zoeken hoe alles functioneert.   

Voorafgaand aan de implementatie hebben we vanuit Siemens een onlinetraining gevolgd over het aansluiten, configureren en het in bedrijf nemen van de weegmodule. Als proces vertalers komen wij graag goed voorbereid binnen bij onze klanten. Het automatiseren van de afzaklijn is uiteindelijk zeer soepel verlopen!

Jubilea

Teun maakt alweer een jaar onderdeel van ons team uit. Op 1 april hebben we daarom zijn eenjarig jubileum gevierd! Hij heeft zich het afgelopen jaar onder meer beziggehouden met de ontwikkeling van verschillende nieuwe tools: op het gebied van het reduceren en inzichtelijk maken van alarmen, en het opbouwen van Process Historian.

Een maand later, op 1 mei was er weer reden voor een feestje. Ook Yannick is alweer een jaar van de partij! Hij heeft zich het afgelopen jaar met verschillende projecten beziggehouden, waaronder het AGV-project.

Wil jij ook deel uitmaken van ons team? 

Bekijken

Zet de eerste stap naar een optimaal proces

Het doel van onze dienstverlening is het verzorgen van uw veilige en volcontinu productieproces.