Nieuwe release van Siemens PCS 7 (V9.1) maakt uw proces installatie veiliger” 

7 april 2021

Met de introductie van V9.1 maakt Siemens het ons eenvoudiger uw proces te vertalen. Met name op het gebied van security worden met deze laatste versie van PCS 7 een aantal belangrijke stappen gezet. Voor verschillende fases van een eventuele upgrade bieden wij oplossingen. 

Siemens PCS 7 V9.1  ondersteunt nu de nieuwste Windows versies met daardoor verhoogde cybersecurity van de procesinstallatie. Belangrijke stap is de standaard ondersteuning van Microsoft Defender waarbij dagelijks gecontroleerd wordt op updates die worden uitgerold via de standaardprocedure (WSUS). 

PCS 7 V9.1 verder geoptimaliseerd voor Food & Beverage 

Sinds V9.0 zijn specifieke functionaliteiten van de brouwerij wereld geïntegreerd in de Industry Library, (een PCS 7 add-on bibliotheek). In PCS 7 V9.1 is deze verder ontwikkeld, een leuk feitje is dat Prospact onderdeel heeft uitgemaakt door als tester op te treden. Aanbevelingen die we gedaan hebben zien we terugkomen in V9.1! Door gebruik te maken van standaard libraries is uw PCS 7 applicatie gereed voor toekomstige migraties geheel ondersteund door Siemens lifecycle support.

Risico’s 

Om risico’s tijdens de upgrade uit te sluiten, bepalen wij vooraf welke delen in uw applicatie niet volgens de standaarden van Siemens zijn opgebouwd.  Afwijkingen daarop veroorzaken namelijk dé risico’s tijdens de upgrade. De checks van de systemen voeren wij uit aan de hand van Siemens compendiums: daarmee lichten we de gehele bestaande installatie door. Op basis van het daaruit volgende advies kunt u als vervolgstap van onze diensten als system integrator gebruikmaken. Wij verzorgen dan de daadwerkelijke uitvoering van de migraties, of begeleiden het migratie proces. 

Plan van aanpak

Maakt u op dit moment gebruik van PCS 7 V8.1 of lager? Dan helpen wij u als eerste stap door het opstellen van een plan van aanpak voor een upgrade. Daarmee krijgt uw inzicht in de consequenties van het implementeren van de nieuwste versie van PCS 7. We maken een budget-indicatie en we analyseren de impact op uw applicatie voor een migratie naar V9.1. 

Wilt u:

  • Uw huidige PCS 7 systeem toekomstig bestendig maken adhv een meerjarige update strategie? Waardoor u grip houdt op continuïteit, cybersecurity en budgettering.
  • Wilt u dagelijks up-to-date zijn met uw DCS systeem zowel op systeem als antivirus niveau?
  • Profiteren van speciaal ontwikkelde software blokken voor Food & Beverage?
  • Geen additionele licenties aan willen schaffen voor antivirus software?
  • In de toekomst wellicht overstappen naar PCS neo? 

Kies dan voor een toekomst bestendige migratie naar SIMATIC PCS 7 V9.1, wij helpen u daarbij graag verder. 

Kies voor een toekomstbestendige migratie naar SIMATIC PCS 7 V9.1. We helpen u graag verder.