De prospects van Prospact: processen nog completer vertalen!

12 januari 2023

prospects van Prospact

Het vooruitzicht van de procesvertalers grijpt automatisch terug op lopende projecten uit 2022. Waar bevindt Prospact zich in schematische zin en welke stap willen ze in 2023 zetten in de ontwikkeling van hun dienstverlening? Bastiaan van Eck blikt terug én vooruit.

“Het is een heel drukke periode”, steekt Bastiaan van wal. “We werken hard aan de laatste fase van een groot project: in het eerste kwartaal stellen we de automatisering voor de grootste lactoferrine fabriek ter wereld in bedrijf! We werken bovendien aan een nieuwe opdracht in Vuren, ook een grote klus. Daar richten we ons op het verbeteren van verouderde processen.”

Borgen

Hij vervolgt: “Dat heeft te maken met beheersbaarheid en met het migreren naar de laatste versie van de Siemens PCS7 software. In de praktijk zien we regelmatig dat bedrijven ‘ooit eens’ met fabrieksautomatisering zijn begonnen. Met behulp van updates kun je processen borgen. Het is belangrijk software up-to-date te houden. Na meer dan vijf jaar niet vernieuwen, loop je een operationeel risico!”

ISA95 model

Bastiaan: “Maar met de afronding van deze projecten in zicht, wordt het ook tijd ‘ons weer te laten zien’ aan de buitenwereld! Bezien vanuit het ISA95 model, beheersen wij laag één en twee volledig. In procesbesturing, procesaansturing en controle kunnen wij volledig voorzien. Wij richten ons nu vooral op de derde laag. Ons doel als geregistreerd AVEVA partner is gecertificeerd partner worden. Dan zetten we weer een stap in de digitalisering van werkprocessen: van kantoorautomatisering tot en met fabrieksautomatisering.” AVEVA maakt industriële software. Open, schaalbare, gebruiksvriendelijke, beveiligde en veelzijdige software waarmee processen kunnen worden verbonden, bestuurd, geanalyseerd en geoptimaliseerd.

Van toegevoegde waarde

“Ik merk dat wij als procesvertalers van toegevoegde waarde zijn voor de digitalisering van bedrijven en processen”, zegt Bastiaan. “Wij zorgen dat per discipline real time data wordt aangeleverd. We zien nog steeds dat er multinationals zijn waar e-mails op papierformaat worden aangeleverd bij operators. Wanneer wij met zo’n partij in gesprek raken, stellen we de vraag ‘wat heb je nodig om beslissingen te nemen, en voor je rapportage? Hoe doe je dat nu en dit is de oplossing die wij voorstellen!”

Meepraten is meerwaarde

Bastiaan: “Dat is denk ik ook onze meerwaarde. Wij willen meepraten over processen. Intern leiden we mensen op die dat beheersen en we leggen daar de nadruk op bij vacatures: we verlangen meer strategisch inzicht dan technisch inhoudelijke kennis. Dat vraagt andere kandidaten, maar die blijken lastig te vinden. In samenwerking met onze nieuwe partner DWG is het een optie gebruik te maken van hun recruiter. Het beste is zelf kandidaten te kennen in de markt.

De aanwas vanaf hogescholen laat helaas te wensen over. Wij zijn sinds 2022 in gesprek met de Avans Hogeschool. In dat kader hebben Avans studenten afgelopen jaar ook een opdracht voor ons uitgevoerd.
 Daarnaast hebben we in 2022 ook een presentatie gegeven op de basisschool aangaande het kinderboekenweek-thema ‘worden wat je wil’. We hopen dat dit bijdraagt aan nieuwe aanwas in de techniek. Een sector met baangarantie!”

Partnerschap

“Door ons partnerschap met DWG en CMS zijn we in staat een totaalpakket te bieden.” Bastiaan vervolgt: “Waar wij ons in het zuidoosten concentreren op de procesautomatisering voor de food-sector, is DWG een meer landelijk opererende system integrator en CMS richt zich voornamelijk op de aftercare. De sectoren waar zij voornamelijk in werken zijn bijvoorbeeld infra, energiebedrijven en olie & gas. Door met DWG en CMS op te trekken, willen we ons marktaandeel vergroten nu we de grootste system integrator in zuivel en voeding zijn. Andersom beschikt DWG nu over een food-partner in het zuiden.”

Trots

Bastiaan: “Terugkijkend ben ik erg trots op ons werk voor de grootste lactoferrine fabriek ter wereld! We hebben als systemintegrator met onze software circa tien leveranciers bij elkaar gebracht. De opdrachtgever is trots en we zijn betrokken bij een mooi exportproduct uit de Nederlandse markt. En op een ander niveau: afgelopen jaar zijn drie medewerkers vader geworden! Bovendien hebben we ons eerste buitenlandse teamuitje gehad, in de Belgische Ardennen. Ik ben trots op een heel mooi team: verschillende mensen, die elkaar goed aanvullen!”

Zet jij ook de volgende stap in je carrière?

Neem contact met ons op en sluit je aan bij een fexibel, klantgericht en ambitieus team!