‘Wat is beloofd, is waargemaakt’

29 september 2022

Florus Wevers

Florus Wevers begon op 1 april 2022 als Lead Software Engineer bij Prospact. Nu, een half jaar later, maken we de balans op. Hoe bevalt zijn functie en hoe bevalt het als ‘procesvertaler’?

Florus brandt meteen los: “Wat mij aansprak om bij Prospact te gaan werken, was de uitdaging en veelzijdigheid: het begeleiden van automatiseringsprocessen van A tot Z. Dus geen stukje of half werk, maar echt heel het traject meemaken. En ik kan zeggen dat ik alle facetten al mee heb mogen maken, dus dat is mooi!”

Proces

Hoe dat proces er dan uitziet? Dat legt Florus uit: “Zodra een aanvraag binnenkomt, begint het. De aanvraag wordt in behandeling genomen en we maken een afspraak met de opdrachtgever. Als we alle wensen in beeld hebben, stellen we een offerte op. Eenmaal akkoord door de opdrachtgever, beschrijven we wat er functioneel moet gebeuren. Dit noemen we een FDS: Functioneel Design Specification. Ook dit moet de opdrachtgever accorderen.”

Testen

Florus gaat verder: “Als we op het FDS een akkoord hebben, dan start pas het programmeren. In dit deel van het proces is testen erg belangrijk. Werkt de code zoals beschreven? Daarom testen we alles eerst bij Prospact, met een zogenoemde IHT: In-House Test. Wanneer alles naar behoren werkt, volgt de Factory Acceptance Test (FAT). Bij deze test is de opdrachtgever aanwezig en wordt getest of de software doet wat die moet doen. Altijd een spannend moment!”

Implementatie

“Als de testresultaten naar wens zijn, kunnen we overgaan tot implementatie”, vertelt Florus. “De software moet geïmplementeerd worden en daarna volgt het inbedrijfstellen. Het kan zijn dat hierna nog een verdere optimalisatieslag volgt, dit is een enkele keer het geval. De laatste stap is de oplevering. Hierbij worden alle (test-) documenten en software opgeleverd aan de opdrachtgever.” Florus benadrukt: “Uiteindelijk is het doel altijd efficiënter produceren!”

Altijd behulpzaam

Florus is pas een half jaar onderweg, maar kan nu al veel zeggen over de sfeer bij Prospact. “Als ik een vraag heb, kan ik deze altijd stellen. Er is nergens een drempel waar je overheen moet stappen en iedereen is heel benaderbaar. Het antwoord volgt dan ook snel. Of ze brengen je in contact met iemand die het antwoord weet. Soms kun je ze zelfs op vakantie bellen! Het is een platte, flexibele en dynamische organisatie. We werken met elkaar om het doel voor elkaar te krijgen!”

Ambitie

“Mijn ambitie bij Prospact? Dat is vooral doorgaan waar ik mee bezig ben als Lead Software Engineer”, vertelt Florus. “In dit eerste half jaar heb ik vooral wat kleinere projecten uitgevoerd. Het lijkt me mooi grotere projecten met nog meer diepgang te leiden, maar ik weet dat deze projecten eraan zitten te komen. Ik zie mezelf nog lang werken bij de procesvertalers!”

Zet jij ook de volgende stap in je carrière?

Neem contact met ons op en sluit je aan bij een fexibel, klantgericht en ambitieus team!