‘Waanzinnig bedrag voor ongelofelijk belangrijk doel!’

8 juni 2023

Prospact-Alpe-d'HuZes-beklimming

Jantine van Zandwijk is de zus van onze oprichter Bastiaan van Eck. In december vertelde zij waarom zij dit jaar wandelend aan Alpe d’HuZes wilde deelnemen. Inmiddels is Jantine terug en heeft zij samen met haar teamgenoten van Big Challenge de legendarische berg te voet bedwongen. Hier haar verslag van dit indrukwekkende evenement!

We zijn weer terug van een fantastische week! Zondagochtend zijn we vroeg vertrokken, aan het einde van de middag kwamen we aan. Wanneer je dan tegen die berg oprijdt, begin je toch aardig te zweten: wat een gedraai en wat is het een eind! En dan zit je nog in de auto… Hoe ga je dat ooit lopend doen?

Kaartjes op kaarsen

De eerste dagen zijn we druk geweest met het schrijven van kaartjes op de kaarsen die in alle bochten op de berg branden. Elke kaars vertelt zijn eigen verhaal en is voor iemand die ziek is of is overleden. Ook zijn we naar de motivatiebijeenkomst geweest van Big Challenge. Met meer dan tweehonderd mensen boven op een berg! Verschillende mensen vertelden over hun motivatie mee te doen. Maarten Peters zong het Alpe D’Huzes lied: ‘Kom, geef niet op!’.

Vrijwilligers

Woensdag mochten vrijwilligers eenmaal de berg beklimmen. Die dag heb ik samen met de andere deelnemers van ons team vrijwilligerswerk gedaan bij het entertainmentpunt van Big Challenge. Tussen bocht 3 en 4 speelde gezellige muziek en was er iets lekker voor de deelnemers. Allemaal verzorgd door onze agrarische sector.

Beklimming

Donderdag moesten we al vroeg ons bed uit, want tussen 03.30 uur en 20.00 uur is de berg afgesloten voor verkeer. Rond 03.00 zijn we met de auto naar beneden gegaan. Om 04.30 uur mochten de eerste deelnemers vertrekken. Klokslag 04.50 uur begon voor ons de eerste beklimming. Wat indrukwekkend om heel de berg verlicht te zien door alle kaarsen en door de deelnemers die verlichting dragen!

Oppeppunt

Na drie uur zat de eerste beklimming erop. In het oppeppunt van Big Challenge werden we flink in de watten gelegd door de vrijwilligers. Met de gondel weer naar beneden en dan nog een stuk met de bus. Om 11.00 uur begonnen we aan de tweede beklimming. Inmiddels was het flink warmer en ook de vermoeidheid begon toe te slaan. We hebben meer rustpauzes genomen en het tempo wat aangepast. Het was zwaar, maar opgeven is geen optie! Na bijna vier uur zat ook de tweede en laatste beklimming erop!

Waanzinnig bedrag

In de middag hebben we andere deelnemers bij de finish opgewacht. Nadat we iets hebben gegeten en lekker hebben gedoucht, zijn we met zijn allen aangesloten bij het laatste stukje van de saamhorigheidsklim. Na aankomst werd het voorlopige eindbedrag bekend gemaakt. Meer dan 17 miljoen euro heeft deze editie opgebracht! Een waanzinnig mooi bedrag, voor dit ongelofelijk belangrijke doel!

Zet jij ook de volgende stap in je carrière?

Neem contact met ons op en sluit je aan bij een fexibel, klantgericht en ambitieus team!