‘Sportief zwaar, maar opbrengst is belangrijker!’

8 december 2022

Alpe d’HuZes

Jantine van Zandwijk is heel duidelijk wanneer het om de aanleiding gaat: kanker is een vreselijke ziekte en heel veel mensen komen er op één of andere manier mee in aanraking. De reden waarom zij straks in juni voor de derde keer deelneemt aan Alpe d'HuZes is net zo goed verdrietig: haar vader is in 2016 aan de ziekte overleden.

“De beste vriend van mijn echtgenoot is in 2018 overleden en zoals zoveel anderen, ken ook ik meerdere mensen die lijden aan kanker.”

Administratief

Jantine: “Toen mijn broer Bastiaan voor zichzelf begon met Prospact, vroeg hij mij al snel hem te helpen met administratief werk. Naarmate Prospact groeide, werd dat werk meer. Inmiddels maak ik met goedkeuring van mijn andere werkgever officieel deel uit van het team van Prospact.”

Heftige periode

“Onze vader werd in 2012 ziek. In 2016 is hij overleden en zijn ziekte was een heftige periode, ook voor ons als gezin. Gelukkig hebben we alleen maar mooie herinneringen. Er zijn geen vragen meer, het was af. Toen ik 2017 in de gelegenheid kwam deel te nemen aan Alpe d'HuZes, heb ik dan ook niet getwijfeld. Niet op de racefiets, maar lopend!”

Opgeven is geen optie

Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’.

Goede doel

“Mijn echtgenoot werkt in de landbouwsector”, vervolgt Jantine. “Via zijn werk doen we met de organisatie ‘Big Challenge’ in teamverband mee met de beklimming van Alpe d’Huez. Door die organisatie zijn er veel mogelijkheden op het gebied van sponsoring. Dat is namelijk het belangrijkste. De sportieve inspanning is ‘relatief’: het gaat erom dat we zoveel mogelijk geld ophalen voor het goede doel!”

Waanzinnige beleving

Jantine: “Mijn eerste deelname was een waanzinnige beleving! Er komt zoveel bij kijken: de beklimming zelf is heel intens, met al die mensen met allemaal hun eigen verhaal en motivatie. Maar ook alles eromheen, het binnenhalen van sponsoren en de activiteiten die rond de beklimming worden georganiseerd. Bastiaan en de rest van de familie hebben toen vanuit Nederland heel intensief meegeleefd.”

Vrijwilligers

“Een jaar later hebben we als familie deelgenomen. Bastiaan, mijn man en ik als lopers en de rest van de familie als vrijwilligers. Tijdens de coronaperiode hebben we besloten met de familie weer mee te doen wanneer we de kans krijgen. In 2023 is het zover: Bastiaan kan helaas niet deelnemen, maar mijn zwager, nichtje, man en twee vrienden en ik lopen mee. Bastiaan doet mee zodra zijn jongens oud genoeg zijn. Mijn moeder, zus, twee nichtjes, kinderen van vrienden en mijn dochter gaan mee als vrijwilliger. Een aantal van hen loopt ook eenmalig de berg op. De vrijwilligers zijn echt heel belangrijk voor het mogelijk maken van Alpe d’HuZes!”

Streefbedrag

“Ons streefbedrag als team binnen Big Challenge is 33.000 euro. Omdat het vanuit werkgevers georganiseerd wordt storten bedrijven vaak grote bedragen! Natuurlijk sponsort Prospact ook: wanneer je duizend euro sponsort, kom je met je naam op het tenue te staan. Daarnaast doen we ook mee aan leuke acties. De landbouwbeurs, de lokale kerstmarkt: we krijgen zonder te vragen veel ondersteuning. Iedereen kent wel iemand met kanker. Daarom is het zo belangrijk dat we zoveel mogelijk geld ophalen!”

Wil jij ook je bijdrage leveren aan Alpe d’HuZes? Via Stichting Alpe d’HuZes - Jantine van Zandwijk (opgevenisgeenoptie.nl) kun je Jantine sponsoren.  

Zet jij ook de volgende stap in je carrière?

Neem contact met ons op en sluit je aan bij een fexibel, klantgericht en ambitieus team!