Van automatiseren naar digitaliseren!

19 oktober 2023

2231417 Prospact Content oktober 2023   Blog

Met automatiseren zorg je dat productiemedewerkers hun handen vrij hebben om de kwaliteit van je proces te verbeteren. Bovendien kun je na automatiseren ook de stap naar digitaliseren zetten! Dan kan data in de context van de automatisering worden geanalyseerd. Zo verkrijg je informatie. De unieke kracht van onze procesvertalers is dat ze een fabriek kunnen automatiseren en óók de digitale taal spreken!

Bastiaan van Eck benadrukt in deze blog het belang van automatiseren, op meerdere vlakken.

Afhankelijk van operator

Je staat versteld hoeveel fabrieken afhankelijk zijn van een operator, voor het opstarten van hun proces, of het maken van keuzes voor tanks. Waarom afhankelijk zijn van de aanwezigheid van een persoon, terwijl dat proces geautomatiseerd kan worden? Zodat die medewerker zich volledig kan focussen op de kwaliteit van het product of het verbeterproces. Het is belangrijk met medewerkers in gesprek te gaan. Zo kun je achterhalen op basis waarvan ze keuzes maken of bedieningen doen. Zodra je dat weet, kun je de slag naar automatiseren maken.

Bepalende rol voor automatisering

In principe werkt elke fabriek op dezelfde wijze. Daarom brengen wij in elk klantgesprek of in elke offerte het belang van automatisering ter sprake. Voor ons is het een doel mens en machine optimaal te laten functioneren. En wij zijn ervan overtuigd dat automatisering daar een bepalende rol in speelt.

Kwaliteitsbewaking

Omdat wij sturen op melden in geval van afwijkingen, dirigeren wij de operator naar de oorzaak van de afwijking. Natuurlijk is het mogelijk daarvan een melding te ontvangen op een tablet, telefoon of computer wanneer een proces onderbroken of juist opgestart moet worden. Hierdoor hoeft hij niet continu op een scherm te kijken hoe het proces verloopt. Goede automatisering zorgt dat de operator ontzorgd wordt en hij uitsluitend bij een afwijkende melding naar zijn tablet of smartphone kijkt. Op basis daarvan kan hij bepalen of hij in detail op een processcherm moet kijken.

Unieke combinatie

Het combineren van kennis in procesautomatisering met de kennis van digitalisering, rapportages, MES en koppeling naar ERP benadrukt precies de toegevoegde waarde van Prospact. Veel bedrijven hebben interne afdelingen met óf kennis van IT-systemen óf kennis van OT-systemen. Een Prospact engineer spreekt beide talen! Dat is een ongebruikelijke combinatie, wat opdrachtgevers een overduidelijk efficiency-voordeel biedt. De stap naar digitalisering kan pas succesvol gezet worden wanneer een proces is geautomatiseerd.

Medewerkers zijn waardevol

Onze kracht is doorvragen: waarom doen mensen wat ze doen en is daar een betere oplossing voor? Zoveel mogelijk vereenvoudigen, zo min mogelijk handmatig bedienen. Dán kunnen mensen focussen op waar ze echt van toegevoegde waarde zijn. Want goede medewerkers zijn waardevol: die kunnen meer dan op een ‘startknop’ drukken!

Wil je meer weten over onze filosofie? Neem dan contact met ons op.

Zet jij ook de volgende stap in je carrière?

Neem contact met ons op en sluit je aan bij een fexibel, klantgericht en ambitieus team!