Toekomstbestendige samenwerking met Kraft Heinz

1 februari 2024

Prospact - Kraft Heinz

Als projectmanager bij Kraft Heinz speelt Jeroen van de Kuilen een centrale rol in hun samenwerking met Prospact. De kennismaking kwam tot stand via gemeenschappelijke partner Link Intelligence. Deze partij keek al langer mee met projecten bij de vestiging in Elst, op het gebied van digitalisering en het upgraden van Scada.

Jeroen: “De mensen van Link Intelligence tipten ons contact op te nemen met Prospact.”

Veel uitdagingen, brede vraag

“Onze vraag aan Prospact was aanvankelijk heel breed”, legt Jeroen uit. “We stonden voor de uitdaging een nieuw OT-netwerk met een datacenter te bouwen dat onze productie en processen aanstuurt en tevens een Cyber Secure platform vormt. Hoe bouwen we dat? Zijn de systemen juist? Voldoen we aan de klantvraag en is het toekomstbestendig?”

Data behoefte onderzoeken

Jeroen: “Prospact heeft ons enorm geholpen. Zij hebben met ons veel sessies gehouden per afdeling – maintenance, logistiek, productie, quality – om te onderzoeken welke data gebruikt wordt en aan welke data behoefte is. De uitkomsten waren soms verrassend en legden bloot welke informatie men allemaal miste voor het dagelijkse werk.”

Presenteren in de juiste context

De bijdrage van Prospact gaat verder dan het vaststellen van de databehoefte. Jeroen: “De kracht van Prospact ligt enerzijds in het maken van overzichten en het stellen van de juiste vragen. Daardoor kunnen we nu plannen maken, op basis van de inzichten uit de sessies. Maar ze doen meer dan het uitsluitend verzamelen van data: ze presenteren het aan de juiste persoon, in de juiste context.”

Wezenlijke bijdrage aan naadloos koppelen

“Ze zijn actief betrokken geweest bij het opzetten van de basis voor ons AVEVA system platform en SCADA”, noemt hij als een voorbeeld. “In combinatie met recipe management en  operational reports, ter ondersteuning van de dagelijkse activiteiten van onze organisatie. Dit project is cruciaal voor ons en Prospact heeft een wezenlijke bijdrage geleverd aan het naadloos koppelen van de benodigde systemen.”

In gesprek over vervolgstappen

Jeroen: “Na de succesvolle overgangsperiode tijdens de kerst, waarbij we het oude systeem hebben afgekoppeld en het nieuwe systeem hebben aangekoppeld, zijn we nu in gesprek over vervolgstappen. Dat betreft bijvoorbeeld dashboarding, mes-koppelingen en workflowintegratie om onze wensen op het gebied van een digitale werkomgeving en kwaliteitsborging te vervullen.”

Helder en proactief communiceren

“Ik vind de samenwerking met Prospact op persoonlijk niveau bovendien zeer prettig. De kennismaking was ongedwongen en vrijblijvend: de ‘meter ging pas lopen’ toen het project gestart was. Daar hoor je wel eens andere verhalen over! Daarbij is de manier waarop ze communiceren helder en proactief. De samenwerking verloopt praktisch en efficiënt. Het is een positieve ervaring, mede doordat we weten wie te benaderen bij specifieke vragen of problemen.”

Korte lijntjes

Jeroen, tot slot: “Het vervolg van onze samenwerking staat wat mij betreft ook vast. De planning loopt al tot 2028-2029. Prospact is geen megagroot bedrijf, waardoor de lijntjes kort zijn en dat vind ik prettig. Het past bij ons!”

Wilt u meer informatie over de projecten waar wij onze bijdrage aan leveren? Neem dan contact met ons op.

Zet jij ook de volgende stap in je carrière?

Neem contact met ons op en sluit je aan bij een fexibel, klantgericht en ambitieus team!