Senior Software Engineer projectbewaking & teamwork

30 september 2021

Wij hebben op dit moment meerdere vacatures openstaan, waaronder ook de functie senior software engineer. De beste manier om een goede indruk van deze functie te krijgen, is natuurlijk door de ervaringen van onze senior software engineer te lezen. Daarom de blog van Ben Rietjens, senior software engineer bij Prospact!

Of je nu aan een groot of klein project werkt, je moet de opdracht van begin tot eind goed opleveren. Afhankelijk van de omvang van het project, werk je in een team, met z’n tweeën of alleen. Onafhankelijk van de omvang van de klus, sta je er nooit alleen voor: de technical lead kijkt mee wanneer je wilt. Je kan altijd terugvallen op zijn kennis over technisch inhoudelijke oplossingen. Ook bij vraagstukken over nazorg of storingen kan je bij hem terecht.

Teamverband

‘Er nooit alleen voor staan’ is wel heel typerend voor onze werkwijze hier bij Prospact. Los van al de technische vaardigheden die komen kijken bij een functie als engineer, denk ik dat het zeker van belang is dat je enthousiast wordt van het werken in teamverband!

Doelstellingen

Het werk van de software engineer en de senior software engineer komen grotendeels overeen. Als senior ben je meer belast met procesbewaking, met name wanneer je in teamverband werkt. De planning aanhouden, de wens van de klant voortdurend in afwegingen meenemen. Samen met je team zorg je dat doelstellingen gehaald worden. Als senior neem je de lead, in het plannen van overleg over software toegepaste ontwikkelingen.

Afwisseling

De afwisseling is groot. Behalve het verschil in de omvang van projecten, speelt ook het klantcontact daarin een belangrijke rol. Je vertaalt voortdurend de klantwens naar een functionele oplossing. Dat betekent veel overleg en vooral veel meedenken met de klant: adviseren in mogelijkheden! Als senior software engineer ben je eigenlijk voortdurend bezig Prospact op de kaart te zetten.

Persoonlijk contact

Het persoonlijke contact met klanten en de flexibiliteit die dat met zich meebrengt, zie je ook terug in onze onderlinge omgang en werkwijze. Mits het werk het toelaat, lunchen wij altijd gezamenlijk. Even over iets anders praten, even aandacht voor elkaars beslommeringen: sociale vaardigheden zijn zeker een factor!

Meerdere wegen

Mijn weg naar senior software engineer verliep via monteur op een onderhoudsafdeling (waarbij wij de backup waren van de storingsmonteurs), junior besturing en HBO Elektrotechniek. Maar welke weg je ook bewandelt: je passie moet bij techniek en automatisering liggen. Er zijn zeker verschillende manieren om er te komen!

Wil je meer details weten over het werken als senior software engineer bij Prospact? 

Bekijken

Zet jij ook de volgende stap in je carrière?

Neem contact met ons op en sluit je aan bij een fexibel, klantgericht en ambitieus team!