‘In goed overleg de wens van onze klant realiseren’ 

18 maart 2021

Martijn Bindels is 34 jaar oud en werkt sinds 1 maart 2021 bij ons als Team Lead Consultancy. Hij heeft ruime ervaring als engineer. In deze blog vertelt hij waarom hij voor Prospact heeft gekozen.

“Als lead engineer werk ik samen met mijn collega’s aan projecten, waarvoor we software ontwerpen en schrijven. We werken bijvoorbeeld op dit moment voor Friesland Campina in Veghel aan de procesautomatisering voor de grootste Lactoferrine fabriek van de wereld! Een aardig uitdagend project: door het toepassen van de allernieuwste technologie wordt de capaciteit met zestig ton verhoogd naar een totale capaciteit van zeventig ton per jaar.”

Rode Draad

Ik doe dit werk al sinds 2007. Bastiaan, de oprichter van Prospact, was één van mijn afstudeerbegeleiders. Hij loopt als een rode draad door mijn carrière; hij heeft ook altijd gezegd dat we nog wel eens collega’s zouden worden. We hebben uiteindelijk niet voor niets contact gehouden!”

Specialiseren

Er is een aantal redenen waarom ik ervoor gekozen heb voor Prospact te gaan werken. Ik liep al langer rond met het gevoel dat ik toe was aan een andere werkomgeving. Daarbij werkt Prospact aan uitdagende projecten. De focus ligt op Siemens PCS7: door met een beperkt aantal systemen te werken, gaan we echt de diepte in. Het is inhoudelijker en daardoor specialiseren we meer dan we differentiëren.”

Team

Hier bij Prospact leeft heel erg de wil om als team de beste te zijn. Naar verhouding werken we met jonge collega’s. We hebben allemaal hetzelfde doel en we tillen elkaar naar een hoger niveau. Als procesvertalers werken we vooral samen met onze opdrachtgevers. In goed overleg komen we van ontwerp tot een werkende installatie.”

Sfeer

Het feit dat ik net vader ben geworden speelt ook een rol bij mijn keuze voor Prospact. Hier heerst namelijk echt een fijne sfeer, waarin iedereen aandacht en belangstelling voor elkaar heeft. Er wordt hard gewerkt, maar het sociale aspect is nooit ver weg. We lunchen hier bijvoorbeeld altijd met z’n allen. Dat is de kracht van een klein team: er is veel betrokkenheid, de gedachte dat we het samen moeten doen, leeft hier heel sterk!”

Ben je enthousiast over het verhaal van Martijn en wil je ook onderdeel worden van ons team? Kijk dan naar onze openstaande vacatures!