Procesvertaler én forum expert

22 september 2022

Sandor Hoogveld

Sandor Hoogveld is procesvertaler bij uitstek: naast specialist in het ontwerpen en implementeren van PCS7 automatiseringsprojecten, is hij als enige in Nederland PCS7 Expert op het officiële Siemens Online Support Forum. Natuurlijk zijn wij trots op zoveel specialistische kennis, als onderdeel van onze dienstverlening!

Sandor vertelt in deze blog wat zijn status als forum expert precies inhoudt en wat dat betekent voor de kwaliteit van de procesautomatisering van Prospact.

Geïntegreerd besturingssysteem

Na het behalen van mijn diploma’s ben ik in de wereld van Siemens terecht gekomen. In die wereld ben ik gespecialiseerd in PCS7: dat is het geïntegreerde besturingssysteem voor toepassingen in de industrie. Met inmiddels dertien jaar ervaring, durf ik te zeggen dat PCS7 weinig geheimen meer voor mij heeft.

Problemen oplossen

Nieuwe ontwikkelingen volg ik op de voet. Vervolgens sta ik ook vooraan om met die ontwikkelingen aan de slag te gaan en ze in de praktijk toe te passen. Je kan daarbij denken aan software updates, maar ook aan nieuwe functies in bibliotheken. Vanuit die achtergrond ben ik in 2016 benoemd tot PCS7 Expert op het Siemens forum. Ik ben een vraagbaak en als ik een antwoord niet weet, zoek ik net zo lang tot ik het antwoord heb gevonden. Net als in mijn werk, ga ik door tot ik het probleem heb opgelost.

Certificaat als bewijs

Siemens heeft als fabrikant een officieel forum ingericht voor alles op het gebied van automatisering. Voor het aansturen van fabrieken en complete productieprocessen, maar ook voor bijvoorbeeld machinebouw. In 2009 heb ik mijn eerste stappen gezet als deelnemer op dit specifieke forum. Aanvankelijk stelde ik vooral vragen, maar in de loop van tijd ben ik enkel nog antwoorden gaan geven.  Wanneer een antwoord nuttig is, kan iedereen het antwoord waarderen met één tot vijf sterren. Hoe meer sterren, hoe hoger de ranking en dat heeft ertoe geleidt dat ik door de moderators van het forum ben benaderd. Zij wilden mij graag expert maken, met een certificaat als officieel bewijs!

Vraagbaak

Voor mijzelf heeft die status weinig veranderd: ik kijk regelmatig op het forum of er nieuwe vragen zijn die ik kan beantwoorden. En ik volg de updates op de website van Siemens. In Europa wordt PCS7 op grote schaal toegepast. Als consultant word ik zowel intern als extern op mijn expertise aangesproken met vragen over het systeem. Daardoor ben ik van het begin tot het eind betrokken bij de verschillende projecten die we als Prospact uitvoeren. Ik verzorg begeleiding, advies en stuur ons eigen team aan. Ook in die rol ben ik de vraagbaak!

Mooie uitdaging

Wat dat betreft is ons werk voor de LF-fabriek in Veghel de mooiste uitdaging. Daar zit alles in op het gebied van fabrieksautomatisering! Mijn positie als expert op het forum van Siemens heeft ook gevolgen voor mijn werk bij Prospact. Wij worden wel benaderd wanneer een ‘eigen’ leverancier het antwoord schuldig moet blijven. Mijn ‘naamsbekendheid’ op het forum is dan van invloed.

Maak je gebruik van PCS7 of is jullie organisatie voornemens PCS7 toe te gaan passen en heb je prangende vragen? Neem dan gerust contact met mij op!

Wil je het Siemens forum bezoeken? Klik dan hier! Sandor is op het forum te vinden onder de naam: Oreca. Hieronder zie je zijn forumgegevens.

Zet jij ook de volgende stap in je carrière?

Neem contact met ons op en sluit je aan bij een fexibel, klantgericht en ambitieus team!