Nieuwe lead software engineer Niek Hesselmans

2 mei 2024

Prospact- Niek Hesselmans

We stellen met trots Niek Hesselmans voor. Niek maakt sinds maart deel uit van de procesvertalers. Als onze nieuwe Lead Software Engineer gaat hij verschillende projecten in goede banen leiden. In dit interview deelt hij zijn ervaringen en visie. 

Niek is gespecialiseerd in PCS7, het geïntegreerde besturingssysteem van Siemens.

Invulling & mogelijkheden

Niek: “Bastiaan van Eck ken ik al negen jaar en het was tijd eens goed te gaan praten. Ik vond het tijd voor een nieuwe uitdaging, dichter bij huis. Ons gesprek was direct positief, zowel over de invulling van de rol als over de mogelijkheden binnen Prospact. Het team is ontzettend open en behulpzaam: dat heeft mij een warm welkom gegeven.”

Achtergrond

De achtergrond van Niek ligt in de wereld van industriële automatisering, waarin hij ruim acht jaar ervaring heeft opgedaan. “Vooral binnen verschillende tankterminals in de Botlek welke worden aangestuurd middels PCS7. Ik ben begonnen als junior en heb mij opgewerkt tot senior en vervolgens lead engineer. Bastiaan en ik hebben het werk van dezelfde mensen geleerd!”

Aveva

“Momenteel werk ik zelfstandig aan een project voor Darling Ingredients”, vertelt Niek. “Dat is gericht op verbeteringen en optimalisatie binnen één van hun fabrieken. Met als doel het project in goede banen leiden, en zo het vertrouwen van de klant winnen. Daarnaast ontwikkel ik mij, naast PCS7, ook in andere softwarepakketten zoals Aveva. Dat is een leuke uitdaging!”

Open cultuur

Niek: “De open cultuur en het feit dat iedereen altijd klaarstaat voor een praatje spreken mij enorm aan, hier bij Prospact. Het voelt als een grote familie, waarbij onze gezamenlijke lunches in het bijzonder bijdragen aan de goede sfeer. Prospact voelt voor mij als thuiskomen, zeker ook door de Brabantse gezelligheid.”

Ambities

Niek heeft de vrijheid zijn functie zo goed mogelijk in te vullen, met als doel samen met een hecht team uitdagende projecten van begin tot eind uit te mogen voeren. “Die vrijheid en het kleinschaligere karakter van Prospact, waarbij openheid centraal staat, zijn aspecten waar ik veel waarde aan hecht. Mijn ambitie is daar optimaal aan bij te dragen.”

Wintersport

Niek: “Ik heb een partner, hou van fitnessen en spreek graag regelmatig af met vrienden. Ook ben ik een fervent wintersporter: mijn liefde voor de Oostenrijkse pistes en après-ski is groot!”

Onderscheidend

Spreekt het gevoel dat Niek heeft bij Prospact jou ook aan? Kijk dan eens op onze vacaturepagina.

Zet jij ook de volgende stap in je carrière?

Neem contact met ons op en sluit je aan bij een fexibel, klantgericht en ambitieus team!