Michiel Sanders: toegevoegde waarde factor twee

20 oktober 2022

De dienstverlening van Prospact heeft een toegevoegde waarde! Met het aanstellen van onze commissioning engineer Michiel Sanders, zijn wij in staat de volledige opstart van een fabriek zelfstandig uit te voeren. Daarnaast kan Michiel objectieve assistentie verlenen aan klantzijde, om de installateurs te valideren.

Michiel: “Als concreet voorbeeld: momenteel ben ik medeverantwoordelijk bij een project voor het opstarten van de installatie in een fabriek. Het waterspoelen en het vullen van de tanks is in volle gang. Nadat de hardware is getest, starten we nu het proces op in de fabriek.

Proces in gang zetten

“Deze fase is inderdaad nieuw in de dienstverlening van Prospact”, vertelt Michiel. “Het is de overgang van software naar hardware - van theorie naar praktijk. Naar het in gang zetten van een proces. Tijdens het opstarten van zo’n productieproces kom je veel uitdagingen tegen. Er doen zich veel onvoorziene omstandigheden voor: het proces reageert anders dan verwacht, de hardware lijkt anders te werken dan verwacht.”

Naar een werkende installatie

Michiel: “Ik hou me bezig met alle componenten die in het proces geïntegreerd zijn. Van kleppen, tot flowmeters en tot en met geregelde pompen. Dat varieert van het totale proces, tot op detailniveau. We gaan van ‘niets’ naar een werkende installatie. Mijn functie is gebruikelijk in onze industrie, maar bij Prospact ben ik de eerste die dit werk doet.”

Ambitie aan de proceskant

“Het contact met Prospact kwam tot stand”, vervolgt Michiel, “omdat we voor dezelfde opdrachtgever aan een groot project werkten. Bastiaan van Eck en ik zijn oud-collega’s en we raakten aan de praat. Bij mijn vorige werkgever hield ik me ook al veel bezig met het inbedrijfstellen van processen. Maar als service technicus had ik daar ook veel te maken met storingsdiensten. Mijn ambitie ligt duidelijk aan de proceskant: ik wil dieper op die materie ingaan. De uitdaging die ik daarin zocht, vond ik in mijn gesprekken met Bastiaan.”

Kleinschalig & korte lijnen

Michiel: “Wat mij daarnaast in Prospact aanspreekt, is de omvang van het bedrijf. Het is kleinschalig: een platte organisatie, de lijntjes zijn kort en collega’s staan altijd klaar wanneer je advies of hulp nodig hebt! Ik ben nu twee weken in dienst en heb eigenlijk alleen nog maar op locatie gewerkt, maar ik weet ook dat het gezamenlijk lunchen bij Prospact beroemd is!”

Profibus en profinet engineer

“Behalve mijn werk als commissioning engineer”, zegt Michiel, “ben ik als gecertificeerd profibus en profinet engineer ook van toegevoegde waarde voor Prospact. Het betekent dat we voortaan opdrachtgevers kunnen ontzorgen wanneer ze plc-gerelateerde netwerkproblemen ondervinden! Gezien de wereldwijde leveringsproblemen heeft het wat voeten in de aarde, maar we zijn bezig met de aanschaf van de benodigde tools.”

Weekendplannen
Michiel, afsluitend: “Het bevalt mij heel goed als ‘procesvertaler’, tot nu toe. Zoals gezegd: de lijnen zijn kort en eigenlijk heb ik met alle collega’s al samengewerkt. Omdat ik uit Son en Breugel kom, ben ik ook in die zin helemaal op mijn plek bij het Boxelse Prospact. Door het wegvallen van storingsdiensten kan ik mij bovendien weer eens richten op het maken van plannen voor de weekenden!”

Zet jij ook de volgende stap in je carrière?

Neem contact met ons op en sluit je aan bij een fexibel, klantgericht en ambitieus team!