‘De procesvertalers’ klopt!

1 april 2022

Voer voor flauwe grappen, maar het is echt waar: Florus Wevers begint op vrijdag 1 april in zijn functie als Lead Software Engineer bij Prospact. Hij kijkt er naar uit automatiseringsprocessen van ‘A tot Z’ te begeleiden. In deze blog legt hij uit wat hem aanspreekt in de benadering van ‘de procesvertalers’.


Op basis van de vraag van de klant gaan we zijn procesautomatisering bouwen of updaten. In overleg bepalen we welke aanpassingen gedaan moeten worden, wat de wensen voor besturing zijn en welke technieken nodig zijn dat doel te realiseren.

Automatisering inrichten

Het is mijn taak de automatisering in te richten. Ik stel de specificaties op en neem de lead in het project, zowel intern als extern. Dat betekent veel contact met de klant en nauw samenwerken met het projectteam. Wat is de bedieningsfilosofie? Welke besturing passen we toe en hoe programmeren we dat? Op basis van onze expertise geven we aan wat wij voor ogen hebben. Vervolgens toets ik bij de klant of onze ideeën aansluiten op zijn wensen, dagelijkse praktijk en look & feel.

Engineeringstraject

Ik kijk uit naar de veelzijdigheid en de uitdaging het proces van ‘A tot Z’ te begeleiden. De klant betrekken bij het engineeringstraject, het besturingssysteem implementeren en hard- en software koppelen. Zodoende sturen we de appendages in de procesinstallatie aan en daarmee laten we procesbesturing van de klant functioneren. Mijn werk bij Prospact wordt een samenvoeging van mijn ervaringen, al heb ik ook volledige processen begeleidt.

Dynamisch en flexibel

Mijn stap naar Prospact is een wisselwerking. Mijn behoefte aan een platte, dynamische en flexibele organisatie, anderzijds mijn contacten met Bastiaan: de automatiseringswereld is niet zo groot. Toen we eenmaal aan de praat raakten stelden Bastiaan en Joey zich daadkrachtig op. Hun antwoorden waren helder, hun visie spreekt me aan en ze toonden oprechte interesse in mijn persoonlijkheid. Ze lieten me echt merken dat ze me graag als collega wilden!

Met, door en voor

Prospact is een groeiend bedrijf, met korte lijnen en open deuren. Er wordt verwacht dat we zelf verantwoordelijkheid nemen en daardoor is er veel ruimte voor vrijheden. Het teamgevoel is hier erg belangrijk en dat spreekt me bijzonder aan. Hoewel ik natuurlijk mijn draai moet vinden, ben ik ervan overtuigd dat juist door dat teamgevoel het ‘proces vertalen’ goed gaat lukken!

Bekijken

Zet jij ook de volgende stap in je carrière?

Neem contact met ons op en sluit je aan bij een fexibel, klantgericht en ambitieus team!