‘De medewerker op één motiveert’

29 augustus 2022

Vince van der Velde - blog

Vince van der Velde is 25 jaar oud. Hij neemt sinds juli een unieke positie in bij Prospact. Omgeven door software engineers, is Vince juist verantwoordelijk voor het visuele deel van onze dienstverlening. In deze blog licht hij zijn perfectionisme bij het maken van digitale tekeningen toe!

Als Scada tekenaar ontwerp ik overzichtelijke dasboards. De operators in de fabriek bedienen via de schermen waar ik het design voor maak de software die onze engineers maken. Met andere woorden: ik teken de knoppen op de interface waar een operator het proces mee in gang zet, of de indicatoren waarop de voortgang is te volgen.

Informatie overzichtelijk visualiseren

Bij mijn vorige werkgever ben ik mij steeds verder gaan verdiepen in digitaal design. Ik kende Bastiaan van Eck al. In het verleden hebben we het er wel eens over gehad en uiteindelijk heb ik hem gevraagd of het mogelijk was om bij Prospact ​te werken. Voorheen huurde Prospact een externe tekenaar in voor dit werk, of pakten de software engineers kleinere opdrachten zelf op. Nu ik verantwoordelijk ben voor het visualiseren van het proces, is de dienstverlening van Prospact completer geworden. Onze opdrachtgevers profiteren daarvan!

Perfectionistisch

Het ontwerpen is onderhevig aan veel regels. Wanneer ik bijvoorbeeld leidingen teken, moet het product wat door de leiding loopt voldoen aan een standaard kleur. Verschillende opdrachtgevers hebben ook verschillende wensen, waardoor ik eigenlijk altijd maatwerk lever. Ik voer veel overleg met operators en speel in op hun wensen: wat ik teken, moeten zij jarenlang bedienen! Wat dat betreft ben ik blij met de regels die ik moet volgen. Ik ben zelf erg regelvast en perfectionistisch. Ik streef naar een consistent hoog niveau!

Behulpzaam en persoonlijk

Hoewel ik hier nog niet zo lang werk, heb ik het heel goed naar mijn zin! Sommige collega’s kende ik al en iedereen is erg behulpzaam. Het sterke van Prospact vind ik dat de medewerkers op één staan: dat zorgt voor een goede sfeer. Het motiveert dat ik mij om mijn gemak voel. De relaxte sfeer komt onder meer tijdens de lunch goed naar voren: we eten gezamenlijk en iedereen heeft interesse in elkaar, ook op persoonlijk vlak.

Red Hot Chili Peppers

Wat persoonlijke interesse betreft: die sluit best goed aan bij mijn werk! Ik schilder bijvoorbeeld miniatuurpoppetjes: dat is creatief priegelwerk, waarbij ik gebruik maak van een vergrootglas en zeer kleine kwastjes. Daarnaast boeien tatoeages mij ook. Ik heb er nu drie, waarvan één van de Red Hot Chili Peppers, mijn favoriete band. En ik heb nog veel ideeën voor tatoeages, die ik eerst zelf wil uitwerken.

Ambitie

Mijn ambities sluiten aan bij de ambities van Prospact. Ik wil graag meer leren over mijn vakgebied: in mijn eerste week heb ik al een cursus mogen volgen. Door het volgen van vakspecifieke opleidingen, over tekenen en programmeren, kunnen we als Prospact onze opdrachtgevers in de toekomst alleen maar beter bedienen, ook op visueel vlak!

Zet jij ook de volgende stap in je carrière?

Neem contact met ons op en sluit je aan bij een fexibel, klantgericht en ambitieus team!