‘Combinatie van cursus en netwerken’

12 oktober 2023

Prospact Content 10 10 Facebook blog

Martijn Bindels en Yannick Luitjens hebben onlangs deelgenomen aan de AVEVA Deep Dive in het Van der Valk Hotel in Gorinchem. Zoals de naam al doet vermoeden, hebben zij zich verder verdiept in de producten, oplossingen en de ontwikkelingen van AVEVA. Bovendien was het ook in sociaal opzicht een geslaagde bijeenkomst!

Letterlijke verdieping

Onze Team Lead Consultancy en Software Engineer hebben geprobeerd hun aandacht te verdelen over de verschillende onderwerpen. Martijn: “De Deep Dive is georganiseerd door AVEVA select Benelux. Normaal krijgen wij trainingen voor een bepaalde softwareproducten. Tijdens de Deep Dive bespreken de technische specialisten van AVEVA met de deelnemers technische problemen en oplossingen die je tijdens een project tegenkomt. Wat zit daar achter? Het is letterlijk een kennisdeling van ervaren engineers op het gebied van AVEVA-software.

Focus op AVEVA

Martijn: “Bij Prospact hebben wij nadrukkelijk de focus gericht op AVEVA. Samen met Yannick en ook Florus Wevers richt ik mij daarop. Daarom is zo’n Deep Dive een zeer goede gelegenheid informatie te vergaren, maar ook ervaringen met mede-gebruikers uit te wisselen. Op die manier komen we meer te weten over dieperliggende functionaliteiten. De bijeenkomsten zijn zeker ook interactief. AVEVA behandeld technische onderwerpen, maar wij zijn net zo goed in de gelegenheid vragen te stellen of over een onderwerp in gesprek te gaan”

Informatie verzamelen

De Deep Dive duurt twee dagen. “Er is een agenda en de deelnemers kunnen uit verschillende sessies kiezen”, legt Martijn uit. “We zijn niet gedwongen alles te volgen, de opzet bestaat uit een soort ‘lesrooster’. Daarom proberen wij ons soms op te splitsen, om zoveel mogelijk sessies bij te wonen. Tijdens de sessies behandelen de zeer enthousiaste medewerkers het liefst een praktijkgericht onderwerp. ‘Tijd’ wil daarin nog wel eens een belemmerende factor zijn.”

System Platform

De Deep Dive werd bezocht door zo’n vijftig deelnemers. Tijdens de sessies komen grofweg drie onderwerpen aan bod. De vaste kern bestaat uit System Platform, MES en Plant SCADA. Martijn: “Wij werken als integrator tussen onze klant en AVEVA vooral met het System Platform, dus hebben wij met name die sessies bezocht.” Na afloop van de sessies wordt volop gebruikgemaakt van de gelegenheid ervaringen uit te wisselen. “We zijn met techneuten onder elkaar: het is heel interessant te horen waar anderen tegenaan lopen of oplossingen voor verzinnen. En daarnaast is het ook gewoon heel gezellig: een combinatie van cursus en netwerken!”

“Wij vonden het een zeer geslaagd evenement en gaan de komende periode deze nieuwe kennis overdragen aan onze collega’s en inzetten bij onze klanten. Ook kijken we nu al uit naar de volgende editie!”

Wil je meer weten over onze toepassing van AVEVA? Neem dan contact met ons op.

Zet jij ook de volgende stap in je carrière?

Neem contact met ons op en sluit je aan bij een fexibel, klantgericht en ambitieus team!